Tre ting du skal vide om luftfiltre

Et luftfilter er ét ud af mange sliddele i en bil. Ligesom de mange andre sliddele, så skal dette luftfilter udskiftes fra tid til anden.

Du ved helt sikkert, at der sidder et luftfilter i din bil, og at det på flere parametre er en vigtig del, men ved du også, hvor ofte dette filter skal udskiftes, hvad luftfiltre koster, og hvorfor filteret ikke kan undværes? Ellers bør du læse videre, så du kan få besvaret alle dine ubesvarede spørgsmål.

#1 Det koster et luftfilter

Vi kan af gode grunde ikke svare på, hvad et nyt luftfilter koster til din bil, da det afhænger af, hvilken bil du har. Vi kan til gengæld komme med noget info om, hvad luftfiltre normalt koster. Hos forhandleren, som vi tager udgangspunkt i, koster luftfiltrene et sted mellem 300 og 1.000 kr. pr. stk. Det er altså i dette prisleje, vi ligger i, når det drejer sig om luftfiltre.

Eksempel: K&N Filters Luftfilter (med varenummer 33-2990) står f.eks. lige nu til 533,38 kr. efter fratrukket rabat. Dette luftfilter K&N passer til mange BMW biler, så er du den heldige ejer af en bil fra BMW, så vil du sandsynligvis kunne bruge dette filter til din bil. På produktsiden vil du kunne finde en liste over de biler, som luftfilteret har kompatibilitet med. Måske er din bil at finde på listen.

#2 De typiske tegn på fejl på luftfilteret

Der er selvfølgelig ingen grund til at bruge tid og penge på at få udskiftet bilens luftfilter, hvis det ikke umiddelbart fejler noget. Er der derimod tegn på fejl på luftfilteret, så er der al mulig god grund til at gøre noget ved det så hurtigt som muligt.

Tab af motorkraft, øget brændstofforbrug, sort skær i udstødningsgasser og hindret motorstart er nogle af de tegn, du skal tage seriøst. Det kan nemlig være tegn på, at luftfilteret trænger til at blive skiftet.

#3 Derfor er alle biler udstyret med et luftfilter

Det er selvfølgelig ikke uden grund, at det kære luftfilter er at finde i enhver bil. Årsagen er, at dette filter besidder den vigtige opgave at filtrere den luft, der kommer ind i bilens motor. På den måde udsættes motoren ikke for en masse støv og skidt, der kan få motoren til at gå i stykker. Skal du passe ekstra godt på din bil og dens forbrændingsmotor, så skal du sørge for, at luftfilteret er intakt og fungerer som det skal.