Tjekliste: Er din bil klar til jeres kommende kør-selv-ferie?

Tusindvis af danskere drager hvert år afsted på kør-selv-ferie til hele Europa. Nogle vælger at blive inden for Skandinaviens grænser, mens andre kører hele vejen til Kroatien eller Spanien. Har du selv prøvet det, er du sandsynligvis klar over, hvor mange danske nummerplader man kan nå at se på sådan en tur – især hvis man kører inden for skolernes ferier.

På trods af at kør-selv-ferier er tæt på at være en nationalsport for os danskere, er det de færreste, der husker at tjekke op på deres bil, inden de drager ud på en køretur, der ofte er på den gode side af et par tusinde kilometer. Derfor har vi lavet en tjekliste, så du kan få styr på, om din bil er klar til jeres kommende kør-selv-ferie.

1. Har bilen bestået bilsyn?

Det oplagte første punkt på denne tjekliste er naturligvis, at du sikrer dig, at bilen har bestået det seneste bilsyn. Fik den en bemærkning, der ikke er helt uvæsentlig, bør du sikre dig, at dette er fikset, inden I tager afsted.

Mange vælger også at få deres bil synet inden deres kør-selv-ferie, da de på den måde kan sikre sig, at alt er, som det skal være. Det er måske ikke strengt nødvendigt i alle tilfælde, men en gennemgang hos din lokale mekaniker er anbefalelsesværdigt.

2. Har I det nødvendige ferieudstyr?

Der er ikke meget ved at komme på afsted på ferie, hvis man har glemt alt sit ferieudstyr. Det er derfor en fantastisk idé at tjekke op på, om man har pakket al sin bagage i bilen, inden man tager afsted.

Har man glemt, at ungerne er blevet teenagere, og derfor pakker meget mere, end de behøver, så er det også med at få købt ind af større eller flere tasker, så der ikke opstår problemer. Det kan du heldigvis klare på diverse webshops. Besøg hjemmesiden for at finde inspiration til køb af relevant og moderne rejseudstyr til både store og små.

Her kan du i øvrigt også købe masser af svømmetøj, -briller, -fødder og meget mere. Med alle disse køb er I klar til alt, hvad ferien kan byde på.

3. Har I det nødvendige sikkerhedsudstyr?

Mange sætter kursen sydpå uden at tjekke op på, om de har basalt sikkerhedsudstyr som en advarselstrekant, refleksveste til alle passagerer, et termotæppe, en førstehjælpskasse, en sneskovl, en isskraber og lignende.

Derudover skal man også være opmærksom på, at hvis man er på vej på vinterferie, så kan nogle destinationer kræve, at man har enten pigdæk eller snekæder på bilens hjul. Det sker oftest i skandinaviske lande som Sverige, Norge og Finland.

Derudover er det altid en god idé at have rigeligt med vand og snacks i bilen, hvis man skulle risikere at strande et sted.