Tips til at have hunden med i bilen

Under pandemien er antallet af hundeejere steget meget i Danmark. Vi har fået mere tid derhjemme, og det har været et godt tidspunkt for mange familier at få et ekstra firbenet familiemedlem. At anskaffe sig en hund er dog noget man skal overveje grundigt, inden man bare kaster sig ud i det. Foder, pleje, aktivitetsniveau og dyrlægeregninger vil alt sammen pludselig blive en del af hverdagen, og det kan godt virke overvældende. Det bliver heller ikke så nemt at tage på spontane rejser eller små ture, da man selvsagt ikke kan lade sin hund blive alene hjemme. Selvfølgelig kan man tage sin hund med i bilen, men også her er der lidt man skal overveje inden man gør det.

 

Forskellige regler i forskellige lande

Det er hyggeligt at have sin hund med på ferie, men man skal selvfølgelig have undersøgt reglerne for at have hund i bilen inden man tager afsted. Især hvis du overvejer at krydse landegrænser, er det endnu vigtigere med lidt forarbejde, da reglerne er anderledes i Danmark end i nogle andre lande. F.eks. skal hunden i Tyskland være fastspændt ved kørsel, og i Sverige skal den også være fastspændt eller i bur. Der er i øvrigt også krav til burets størrelse. I Danmark er der ikke samme stramme regler, da hunden sidestilles med gods, men derfor er der alligevel en del man skal være opmærksom på. F.eks. er det en dårlig ide at lade hunden stikke snuden ud ad vinduet, selvom det ser vældig hyggeligt ud. Hundens hørelse er nemlig meget fintfølende, og det kan være skadende for den med alt den vindstøj, der er på en køretur. Klik her hvis du vil læse endnu flere gode råd til en god køretur for både to- og firbenede passagerer.

Bilturen behøver ikke være besværlig

Måske sidder du nu og tænker, at det virker besværligt at have hunden med på tur. Der er dog ingen grund til at miste modet, da rigtig mange hunde faktisk elsker at køre i bil. Så ved de nemlig, at de nok er på vej i skoven, på stranden eller andet som de rigtig godt kan lide at lave sammen med deres ejer. Så længe man laver en lille smule forarbejde, så man f.eks. husker at tage vand med, og måske lidt legetøj eller hundens yndlingstæppe, bliver turen nemt en god oplevelse for alle parter.