Studentervogne skal også synes

Er det endelig blevet tid til, at du som nyligt udklækket student skal afsted på studenterkørsel, så er det en god idé at læse videre herunder. Der har de seneste år været stort fokus på, at studentervogne skal overholde en masse regler, da lovgivningen gradvis strammes. Derfor er det yderst vigtigt, at den studentervogn, som I ender med at leje, er blevet synet efter reglerne.

Et af de selskaber, der syner deres studentervogne hvert år, er LejStudentervogn. Hos LejStudentervogn bliver studentervogne synet minimum en gang om året, hvilket er med til at sikre, at alle regler overholdes.

Sikkerheden er også et ansvar, som I bærer

Virksomheder med udlejning af studentervogne, og som arrangerer studenterkørsler, er naturligvis primært ansvarlige for sikkerheden på turen. Det er dog vigtigt, at man som student også tænker over, at I alle bærer et ansvar, når der skal gives gas i en studentervogn. Det er i og for sig dig og din klasse, der har ansvaret for, at samtlige mennesker opfører sig anstændigt på vognen, så der ikke pludselig sker uheld.

Vælg kun studentervogne, der bliver synet hvert år

Vi anbefaler herfra, at du udelukkende kigger efter virksomheder, der syner sine studentervogne hvert år. Selvom der højst sandsynligt ikke kommer til at ske noget, så er det rart at vide, at der er styr på de basale sikkerhedsmæssige ting omkring studentervognen.

Sikkerheden bør vægtes højt

Der er en generel tendens til, at virksomheder med udlejning af studentervogne benytter sig af sikkerhed som et argument for, at studenterne skal vælge lige præcis dén virksomhed. Det er naturligvis en positiv udvikling, da det bestemt er et argument, man som student bør vægte højt. Studenterkørsel og hele dagen omkring kørslen er en fantastisk oplevelse. Denne oplevelse skal ikke ødelægges af, at der ikke har været styr på sikkerheden. Derfor bør du og dine klassekammerater tage sikkerheden ganske seriøst, når I skal finde den rette studentervogn til jeres festlige dag.

Er I i tvivl omkring de regler, der gælder for eksamenskørsel, så kan I læse mere her hos Færdselsstyrelsen.