Sådan gør du bilen ferieklar

Så snart at sommeren har meldt sin ankomst, og sydens sol og varme kalder de mange danske turister til sig, vil motorveje såvel som lufthavne bugne af sommerglade turister. Når man skal afsted på en dejlig ferie til en varm destination, er det vigtigt at have gjort sig nogle overvejelser om de praktiske ting på en sådan rejse. Dette gælder blandt andet transport til og fra lufthavnen samt hvordan en flyforsinkelse kan takles på bedste vis. At have gjort sig sine overvejelser og have klargjort en plan B allerede inden rejsen påbegyndes er guld værd, når du og din familie skal afsted på en uforglemmelig rejse. Det er endvidere en god idé at have styr på eventuel fly kompensation, hvis man skulle komme ud for en forsinkelse eller aflysning. Mere om det senere i artiklen.

Gør bilen klar til rejse

Uanset om du skal afsted på bilferie eller bruge bilen til at køre til lufthavnen, er det vigtigt, at du forinden har haft din bil til syn. Dette sikrer dig mod ubehagelige overraskelser, uanset om du befinder dig på danske eller europæiske motorveje. Vi anbefaler derfor herfra, at du inden sommerens eventyr tager din bil med til et eftersyn hos din lokale bilforhandler.

Mange bruger hvert år deres bil til at køre til lufthavnen for at spare tid og på samme tid udnytte bilens kapacitet til de mange feriekufferter. At køre til lufthavnen med bil er klart at foretrække, hvis man har meget bagage med og vil være sikker på at komme direkte hjem, når rejsen ender. Dermed behøver man ikke bekymre sig om særlige færge-, tog- eller bustider, når man vender snuden hjemad igen.

Hvad gør jeg, hvis mit fly er forsinket?

Hvert år oplever de enkelte flyselskaber desværre et par forsinkelser hist og her. Et forsinket fly er altid et irritationsmoment, men ikke desto mindre kan der gøres noget ved sagen. Hvis du, forinden rejsen påbegyndes, har læst op på dine rettigheder som flypassager, kan et forsinket fly faktisk ikke være så slemt endda. Det forholder sig nemlig således, at hvis dit fly er forsinket i mere end tre timer, så har du, som flypassager, rettighed til en kompensation for flybilletten.

Er dit fly forsinket mindre end tre timer, vil du stadig modtage kompensation for kost og andre nødvendigheder som følge af flyforsinkelsen. Dette kunne for eksempel være, hvis din bagage bliver forsinket. Hvis dette sker, vil du modtage et beløb som kompensation for den forsinkede bagage, og du kan herfra købe, hvad du har brug for på din rejse.

Er dit fly derimod forsinket mere end tre timer, vil din kost og midlertidige logi også blive dækket. Bliver du henvist til et hotel uden for lufthavnsområdet, vil transport naturligvis også blive dækket. Vi foreslår, at du snakker med det enkelte flyselskab, for at du kan blive helt sikker på dine rettigheder som flypassager.