Sådan gennemgår du en brugt bil inden køb

For mange kan det være fordelagtigt at købe en brugt bil. Der er en verden til forskel rent økonomisk på en ny og en brugt bil, og derfor kan tanken om en ny bil godt føles uoverskuelig. Man skal dog ikke lade sig snyde af priserne og blot være glad for alle de penge, man har sparret, hvis man beslutter sig for at blive ejer af en brugt bil. Som alle andre brugte ting, har sådan en bil levet et liv, som den nye køber ikke kender til, og derfor er der nogle punkter, man burde notere sig, inden man underskriver en salgsaftale.

Synet bedrager

Hvis man ikke har det store kendskab til biluniverset, kunne man hurtigt bilde sig selv ind, at en bil der for nylig er blevet godkendt ved syn, er lig med en fejlfri bil. Men sådan hænger det ikke sammen, da man ved syn blot tjekker om bilen er i lovmæssig stand. Der vil sige, at der ikke bliver kigget på motorens stand, hvordan gearkassen har det eller koblingens ve og vel. Det er derfor vigtigt at være grundig, når man har fundet sig en bil, man gerne vil eje. Det er her et brugtbil tjek kommer ind i billedet, da sådan et tjek finder alle fejl og mangler og skåner køberen for ubehagelige overraskelser.

Attraktive gevinster ved gamle biler

Som sagt skal man ikke bare købe en brugt bil, fordi man har forelsket sig i den. Bilen kunne være en skrotbil, hvor delene kan sælges til andre biler eller være i en sådan stand, at flere dele skal udskiftes. Endnu en gang kan der her være en økonomisk gevinst ved at være opmærksom på dette. Særligt hvis man er ejer af en skrotbil, da flere forhandlere gerne betaler for dele de senere kan genbruge.

Et par gode tommelfingerregler

Tilbage til de brugte biler. Det er altid en utrolig god ide at prøvekøre bilen som det første. Og gerne en lang tur, hvor man når at få et indtryk af, hvad det egentlig er for en bil, man sidder i. Tag en tur på motorvejen og måske også en tur i et byområde, så bilen får mulighed for at afsløre fejl, hvis disse findes. Derudover er det også altid klogt at gøre sig bekendt med bilens tidligere ejerforhold, servicebog og skader. Vedligeholdelse fra den tidligere ejer og bilens kørte kilometer kan være afgørende for bilens værdi.

Så snart man ved, om bilen har fejl, kan man gå videre i processen. Skal man selv eller forhandleren betale for udbedringen eller skal man ud i en prisforhandling? Alt dette starter som så meget andet med det første skridt. I tilfælde af køb af en brugt bil er dette første skridt et brugtbil tjek. Hvis forelskelsen allerede er indtruffet på det tidspunkt, må man væbne sig med tålmodighed og lade fornuften råde et godt stykke hen ad vejen. I hvert fald hvis formålet med bilen er at komme fremad, ikke tilbage eller helt gå i stå.