Sådan får du den bedste pris på et bilsyn

Bilen skal synes, sådan er det. Det er ikke noget, du kan gøre noget ved. Men du kan til gengæld spare penge på bilsyn, hvis du blot vil bruge et kort øjeblik på at hente et par tilbud hjem.

Selv om det er et lovpligtigt syn, og synshallerne, der udfører synet, skal være godkendte af myndighederne, er der alligevel konkurrence på dette marked, som på så mange andre.

Hvad koster et bilsyn?

Gennemsnitsprisen på selve bilsynet ligger på omkring 400 kr., når du kigger på et landsgennemsnit. Men det kan koste helt op til 650 kr.

Ved at se dig grundigt for, kan du spare på, hvad selve synet koster – og navnlig på, hvad du skal betale for at få et værksted til at udføre et synstjek, inden bilen bliver kørt til syn.

Det er heller ikke lige meget, hvilken bil du skal have synet. Også her er det en god idé at afsøge markedet på forhånd. Kører du fx i en populær bil som Ford, vil du kunne spare 17 % eller 302 kr. på syn, synstjek og evt. omsyn ved at bede om tre forskellige tilbud fra værksteder.

Det viser en opgørelse foretaget af Find Autoværksted i samarbejde med Autobutler.

Det samme gælder bilmærker som Volkswagen og Renault, mens besparelsen på syn og synstjek af mærker som Skoda og Toyota er en smule lavere.

Husk også, at registreringssyn er dyrere end et periodisk syn. Det samme gælder for syn af trailer og campingvogne over 750 kg. – til gengæld er syn af motorcykel billigere.

Det betaler sig at være kritisk

Det kan godt betale sig at have de kritiske briller på, når du skal vælge det autoværksted, der skal stå for syn, tjek og andet på din bil. Det er trods alt din bil og dine penge – og der er intet forkert i at bruge den konkurrence, der er autoværkstederne imellem, til din egen fordel.

På den måde sikrer du dig den bedst mulige service, til den lavest mulige pris.

Mange bilejere vælger at lade et autoværksted tjekke bilen igennem inden et syn, så der ikke kommer ubehagelige overraskelser – i værste fald, at bilen ”dumper” med en besked om at der skal udbedres fejl inden et evt. omsyn.

Vil du have en test af din bil inden et syn, kan du med fordel undersøger, hvilke ting en sådan test og et synstjek omhandler. Der kan være meget stor forskel på, hvor grundigt de enkelte værksteder går til værks. Kræv dog altid som minimum, at der kigges på:

  • Bremser
  • Styretøj
  • Lygter og lys
  • Ruder
  • Om der indikeres fejl fra øvrige elektriske installationer
  • Om der er tæring eller rust på kritiske steder
  • Forurening

Søg tilbud både på syn, tjek og evt. reparation

Du kan selvfølgelig sammenligne priser på syn og synstjek direkte. Men du kan også bruge tjenester som Find Autoværksted, hvis du er så uheldig, at din bil ikke er gået igennem synet og derfor har brug for en reparation inden et omsyn.