Sådan er du mest miljørigtig i dit bilkøb

 

Når du skal forbruge, ligesom vi alle gør, tager det selvfølgelig lidt på miljøet. Alt, hvad vi køber, udleder CO2 at producere og skaber affald efter vi her brugt det. Så når du skal købe noget så stort som en bil, er det vigtigt, at du overvejer, hvor miljøvenligt du kan gøre det.

Ud over de mange andre ting, som man skal overveje, når man køber bil, kan man i dag ikke rigtig undgå at tænke på miljøet. For at gøre en forskel skal miljøet ligge i baghovedet, hver gang vi forbruger. Det er faktisk ikke så svært at finde en lidt mere miljørigtig bil. Læs mere om, hvordan du finder en mere miljørigtig bil her.

Elbil versus dieselbil

Det er for det første smart at helt udelukke benzinbiler. Benzin forurener langt mere, end diesel, derfor er det langt bedre at købe en diesel eller elbil. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at elbiler er fortrukket. Men hvis du overvejer en elbil, er der også nogle ting, du skal sørge for.

En elbil har brug for en lade‐station, de fleste vælger at få en sat op derhjemme, hvilken ikke er specielt dyrt eller svært. Derefter skal du sørge for, at din el så vidt så muligt ikke er sort energi. Hvis du får energien fra kulkraftværker, er det fuldstændig ligegyldigt at have en elbil.

Hvis du køber en elbil, skal du også overveje, hvor længe du planlægger at have den bil. Hvis du har den i kort tid, vil, det forurener mere, end du tror, fordi det affald, der kommer fra en elbil ikke rigtig, kan genanvendes og derfor skaber det ret meget farligt affald.

Din gamle bil

Når du køber bil, er det ligeså vigtigt, at du finder ud af, hvad du gør med din gamle bil. Hvis din bil sagtens kan bruges stadig, er det selvfølgelig rigtigt at sælge den videre, så den ikke bare skaber mere affald. Hvis bilen er så gammel, at den ikke kan bruges, eller hvis den er så gammel, at den forurener meget, er det bedre at skille sig af med den som skrotbil.

Hvor kommer bilen fra

Det udleder CO2 at fragte en bil, nogle materialer er værre for miljøet end andre. Det er dog nemt at finde forhandlere, som reklamerer med miljørigtige biler, så kig efter dem og snak med din forhandler om, hvad bilen indebærer.