Lej en bil i Danmark – Disse muligheder har du

Står du og mangler en bil, så er der heldigvis flere muligheder, hvor du kan leje en bil i Danmark.

Hvis du har brug for at leje en bil i en måned, så er der to forskellige muligheder at vælge mellem.

Du kan leje en bil ved et biludlejningsselskab, eller du kan tilmelde dig de nye ”bilabonnement”, som er kommet frem i Danmark de seneste år.

Begge disse muligheder har forskellige fordele og ulemper, og i denne artikel vil vi komme lidt nærmere ind på hvad disse former for billeje er, og hvilken fordele og ulemper de hver især har.

Traditionel billeje

Traditionel billeje er den vi kender, når vi skal på ferie i udlandet og har lejet en bil til, at komme rundt på feriedestinationen.

Men traditionel billeje kan også gøres her hjemme, hvis du blot har brug for, at have en bil til rådighed.

Det kan f.eks. være du har et tidsbegrænset arbejde et sted, der kræver at du har en bil til rådighed, og her kan du med fordel leje en bil fremfor at købe en selv.

Traditionel billeje er meget fleksibelt, og du kan nemt bare have bilen i nogle dage om ugen, eller udskifte den med en mindre eller større, hvis behovet ændre sig.

Traditionel billeje er dog en dyr løsning, hvis du skal have en bil i en længere periode, og der er andre alternativer der er langt billigere, men dog mindre fleksibel.

Med traditionel billeje slipper du for alle udgifter til reparationer, service, dækskifte, forsikringer, mv.

Bil på abonnement

Et nyere koncept i Danmark er bilabonnement, hvor du kan tilmelde dig et abonnement, der giver adgang til en række forskellige biler.

Denne løsning er mindre fleksibel end traditionel billeje ved et biludlejningsselskab, men den er til gengæld billigere, hvis du ønsker at have den samme bil i en måned eller mere.

Nogle af de firmaer der tilbyder bilabonnementer, har en bindingsperiode på minimum 30 dage, så hvis du har brug for en bil i en mindre periode, så bør du muligvis vælge traditionel billeje.

Med et bilabonnement slipper du for alle udgifter til reparationer, service, dækskifte, forsikringer, mv.