Hvad afgør prisen på en bilforsikring?

Bilforsikringer kan svinge rigtig meget i pris. Dette gælder ikke bare fra selskab til selskab, men det gælder faktisk også indenfor selskabet selv, og som kunde kan man godt undre sig over at det er således. Sågar kan man føle at finde det besværligt og endda være i tvivl om man behandles retfærdigt hvis man kender andre kunder af et givende selskab som man oplever har fået et bedre tilbud end det man selv har.

Denne mistro kommer af at man ikke har den store indsigt i hvordan et bilforsikringsselskab prissætter deres tilbud, men her kan du få et hurtigt indblik i hvilke parametre der er med til at sætte en pris for din næste bilforsikring.

Noget med type

Når det kommer til typer i denne sammenhængen så tales der både om bilens type, om den er ny eller gammel, men også hvor du bor henne, altså type bolig eller type nabolag.

Hvis vi tager den første om biltypen, så vil prisen på en forsikring afhænge af hvor dyr bilen er. Påføres en skade på en dyre bil så vil det per automatik også blive dyrere for selskabet at dække den givende skade, end hvis der er tale om en billigere bil. Prisen på bilen alene er jo også påvirket af alder. Er du indehaver af en model der er 3-4 år gammel eller er du en af de nyere i trafikken som derfor gerne vil starte ud med en ældre model fra 00erne. Den ældre bil vil gøre forsikringen billigere.

Ligeledes hvis vi taler om type af nabolag, så er det klart at bor du i en stille forstad hvor alle kender alle og sådan, jamen så er risikoen for at bilen påføres en skade betydeligt lavere end hvis du bor i et storbykvarter med tendens til hærværk og større trafikmængder.

Så når du skal til at finde pris på bilforsikring, så kan du lige så godt have i tankerne hvilken model du kører og hvor du bor, fordi begge dele har indflydelse på hvor meget selskabet kan forvente at komme til at dække dig alene som kunde.

Førerens indflydelse

Man har derudover lavet nogle undersøgelser der viste at selskaber også tager højde for førerens egen person når de skal sætte en pris, og viste det sig at jo ældre man er, desto lavere vil prisen formentlig sættes, og det kan blandt andet forklares med at der er en forventning om du vil skulle være forsikret i længere tid.

Derudover vil de også tage højde for din erfaring i trafikken, så det indikerer en slags forventning om at du som ung har en del at lære, og at det også kan påvirke prisniveauet på din næste forsikring.