Bilferie er en fantastisk ferieform, hvis du ikke har travlt med at komme afsted eller travlt med at komme hjem igen. Eller hvis du bare planlægger køredagene som en del af ferien. En af de klare fordele er, at man selv bestemmer tempo og stop undervejs. Selvfølgelig hvis det er planlagte stop!

Der er ikke noget, der kan ødelægge bilferien, som en bil, der ikke vil køre. Derfor bør du, inden du tager hele familien med sydpå, få tjekket din bil grundigt, så du ikke skal køre og bekymre dig om bilens tilstand.

Og når der er styr på bilens mekanik, er der mange måder at tage på bilferie på. Du kan finde inspiration til rejsen rigtig mange steder på nettet, hvor kan få tips og tricks til, hvordan du gør turen lettere, hvad du skal huske og hvad du bestemt ikke må glemme.

Find inspiration til rejsen her.

Et ordentligt bilsyn sikrer ferien

Når din bil skal til sit periodiske syn, tjekkes den for en lang række til, som ifølge dansk lovgivning skal være i orden for at den er lovlig at køre i. Og mange af disse ting gælder også i resten af Europa, hvorfor det er vigtigt at få det ordnet. En bøde i udlandet skal betales på stedet, hvorfor man ligeså kan have det i orden inden afgang.

Når din bil er sikret og godkendt af synshallen, er det bare at komme afsted! Men hvad hvis den ikke bliver godkendt? Reglerne for omsyn er sådan, at hvis det er helt slemt, kan synshallen være forpligtiget til at klippe pladerne. Ofte er det dog sådan, at der er nogle ting, der bare skal laves, hvorefter bilen indkaldes til et omsyn. Så det er altid en god ide at være ude i god tid.

Derudover burde det ikke være nødvendigt at pointere, at det selvfølgeligt er vigtigt, at synet foretages af autoriserede hænder. Det er alfa og omega i forhold til forsikring, hvis der mod forventning skulle ske et uheld på turen.

Underholdning på bagsædet letter turen for alle

Når bilen er blevet synet og man ved, hvor man skal hen, er det blot at låse fordøren, tjekke at alt er med og starte bilen og køre. Men når man nærmer sig de 10 timer, begynder det at trække tænder ud – både for føreren, men også bilens øvrige passagerer.

Derfor er det altid en god idé at sørge for, at børnene bag i bilen er godt underholdt. Der er mange måder at sørge for underholdning til bagsædet, men en af de oplagte er en eller anden form for tv, som kan holde deres fokus væk fra, at det er en lang tur.

Bilferier langt væk fra Danmark

En anden måde at holde bilferie på er ved at gøre det langt væk fra Danmark – så langt, at du ikke selv kan køre derhen. Et godt eksempel på sådan en destination kunne være USA, hvor det er let at flyve til og ligeledes let at leje en bil. Der er mange der specialiserer sig i bilrejser til USA, hvorfor du kan få både kompetent vejledning og gode priser ved at købe en pakkerejse.

Et andet sted, hvor det kunne være relevant at flyve til og køre rundt, er Asien. Her skal man dog være en rutineret bilist og meget omstillingsparat i forhold til hvilken side man kører i, regler osv. Men til gengæld er det billigt.