Få drømmebilen med flexleasing

Det har aldrig været billigere, at få den bil du altid har, drømt om at køre i. Flexleasing af bil har nemlig gjort det muligt for den almindelige dansker at få deres drømmebil til nogenlunde fornuftige penge.

Med flexleasing skal der nemlig ikke betales den fulde registreringsafgift, på én gang som man skal, når man køber en ny bil på traditionelvis. I stedet skal registreringsafgiften betales i små rater i hele leasingperioden, hvor leasingbilen er på plader.

Hvor meget du skal betale i månedlige afgifter, kommer an på køretøjets første registreringsdato. Nedenstående kan du se satserne:

  • 0-3 Måneder – 2% registreringsafgift
  • 3-36 Måneder – 1% registreringsafgift
  • Over 36 måneder – 0,5% registreringsafgift

Hvad indebærer en flexleasing af bil?

De seneste år er leasing blevet yderst populært, og flere danskere vælger leasing til deres næste bil fremfor at købe bilen selv. Men på trods af leasing aldrig har været mere populært, så er der stadig mange, der ikke ved hvad en flexleasing indebærer.

En flexleasing er lavet på det, vi i fagbranchen kalder for en finansiel leasingkontrakt, hvilke minder en del om at eje bilen selv – dog er der nogle forskelle.

Især ejerforholdet er anderledes med flexleasing, det er nemlig leasingselskabet, der ejer bilen i hele leasingperioden, og leasingtager der får brugsretten til bilen, når leasingkontrakten er underskrevet.

Flexleasing minder stadig en del om at eje bilen selv, hvilke også betyder at det er leasingtager, der skal betale alle udgifter til reparation, serviceeftersyn, dækskifte, bilsyn, mv. hvis de måtte forekomme i leasingperioden.

Når du leaser en bil så skal du betale månedlige leasingydelser og en ekstraordinær leasingydelse, som er en engangsbetaling. I leasingkontrakten står der en restværdi, som er den værdi, bilen skal sælges til efter endt leasing.

Det er leasingtager, der som udgangspunkt skal sælge bilen til en tredje part, når leasingperioden er slut.

Fordele ved flexleasing af bil

Flexleasing giver en række fordele, da der ikke er betalt fuldregistreringsafgift på bilen.

Når leasingbilens værdi ikke er ligeså høj, som den ville havde været, hvis der var betalt fuldregistreringsafgift, så får leasingtager en langt billigere forsikring, da bilen kun skal forsikres for dens værdi uden registreringsafgift.

Det samme gør sig gældende ved værditab, som også er langt mindre på en bil uden registreringsafgift.

Med flexleasing skal du hellere ikke stifte gæld i banken, da leasingselskabet finansiere bilen i leasingperioden.

Udbetalingen på flexleasing er også typisk lavere, og ligger på omkring 5-10%, hvorimod engangsbetalingen på normalt bilkøb med finansiering ligger på omkring 20%.