Få din campingvogn eller hestetrailer tempo 100 godkendt

Fra den 1. juli 2016 blev det godkendt, at billister med campingvogn eller hestetrailer må køre op til 100 km/t på de danske motorvejen, hvis den er tempo 100 godkendt. Der er dog nogle krav, der skal overholdes før du, kan få din campingvogn eller hestetrailer godkendt til, at må køre 100 km/t. De nye regler der kom tilbage i 2016, er stærkt inspireret fra Tyskland, hvor de har haft Tempo 100 godkendelse i flere år.

Hvordan er fartgrænserne med en tempo 100 godkendelse?

Hvis du har en campingvogn eller hestetrailer, der ikke er tempo 100 godkendt, så må du kun køre 80 km/t på de danske motorveje, og på landeveje hvor der er en fartgrænse på 80 km/t, må du køre 70 km/t. Hvis du køre med en campingvogn eller hestetrailer der er tempo 100 godkendelse, så må du køre 100 km/t på de danske motorveje, og på landeveje med en fartgrænse på 80 km/t, må du havde samme fart som en bil uden hænger, hvilke vil sige 80 km/t. Den øgede hastighed sætter dog nogle nye og større krav til et påhængskøretøj over 750 kg. Hvis din campingvogn eller hestetrailer er tempo 100 godkendt, så skal den til periodisk syn hvert 2 år – Præcis samme interval som ved et periodisk bilsyn.

Hvordan får jeg min campingvogn eller hestetrailer tempo 100 godkendt?

Til at starte med skal du undersøge om din campingvogn eller hestetrailer, er godkendt til at få foretaget en tempo 100 godkendelse. Det kan f.eks. gøres ved at køre til den nærmeste synshal, hvor synsinspektør kan fortælle dig, om din campingvogn eller hestetrailer kan få foretaget en tempo 100 godkendelse. Hvis din campingvogn eller hestetrailer kan få foretaget en tempo 100 godkendelse, så vil synsinspektør gennemgå dit campingvogn eller hestetrailer, for at se om den lever op til de sikkerhedskrav, der skal overholdes for at få en tempo 100 godkendelse.

Disse krav skal overholdelse for, at få en Tempo 100 godkendelse:

  • Hestetraileren skal være egnet til at køre over 100km/t.
  • Dækkene må ikke være ældre end 6 år, og skal være godkendt til en fart på mindst 100km/t og være hastighedsmærkning på mindst ”L”
  • Hestetraileren skal være udstyret med støddæmpere og bremser.
  • Dækkene skal havde en bæreevne der er svarende til det tilladte akseltryk.
  • I nogle tilfælde skal hestetraileren være udstyret med en ISO-godkendte slingrekobling.
  • Periodisk syn hvert 2. år ved et akseltryk på mere end 750 kg.

Yderligere bliver der også beregnet en tilladt køreklar vægt, som køretøjet der skal trække campingvognen, eller hestetraileren skal havde før, det er lovligt. Hvis hestetraileren totalvægt er større end køretøjets køreklare vægt, kan vogntoget ikke godkendes til Tempo 100.