Erhvervsleasing – Derfor skal virksomheden lease din næste firmabil

Operationel leasing også kendt som erhvervsleasing, kan sammenlignes med langtidsleje af en firmabil – dog er der nogle væsentlige forskelle. F.eks. er en erhvervsleasingsaftale typisk på 6-36 måneder, alt afhængig af virksomhedens ønsker til en operationel leasingkontrakt. I denne artikel vil vi komme med tre gode grunde til, hvorfor virksomheden skal erhvervslease den næste firmabil, fremfor at købe den med deres egen kapital eller med finansiering. Der findes flere gode grunde end de tre nævnte i den her artikel. Specielt Audi, BMW og Volvo erhvervsleasing er de seneste år blevet yderst populært hos virksomhederne til at anskaffe firmabiler til deres ansatte.

Virksomheden kender alle udgifterne til en firmabil

Hvis virksomheden vælger erhvervsleasing til anskaffelse af firmabil, så slipper virksomheden for uforudsete udgifter til reparationer, service, bilsyn osv. Hvis disse udgifter skulle komme i leasingperioden, så er det leasingselskabet, der skal betaler disse udgifter. Det eneste leasingtager/virksomheden skal betale er månedlige leasingydelser, og en evt. ekstraordinær leasingydelse, forsikring og brændstof. Derudover kommer der ikke nogen uforudsete udgifter til firmabilen, hvilke også betyder, at virksomheden får budgetsikkerhed ved at vælge erhvervsleasing til deres næste firmabil.

Lav kapitalbinding

Med erhvervsleasing skal virksomheden ikke binde en stor kapital i en firmabil, da du ofte kun skal betale en lille ekstraordinære leasingydelser og derefter månedlige leasingydelser. På den måde påvirker erhvervsleasing ikke likviditeten i virksomheden i samme omfang som køb af firmabil kontant eller med finansiering. Hvis virksomheden ikke har kapital til at købe en firmabil, så er erhvervsleasing også en god løsning, da der findes leasingkontrakter uden udbetaling, og de fleste leasingkontrakter kan fås med en lille udbetaling i forhold til, hvis virksomheden købte bilen med finansiering.

Hyppigere udskiftning af firmabil

Det første kunden ser, er ofte virksomhedens firmabil. Det er derfor vigtigt, at virksomheden har en firmabil, der repræsenterer virksomheden på en positiv måde. Derfor kan det være en god ide, at udskifte firmabilen ofte, så virksomheden altid har en ny og flot firmabil, de ansatte kan bruge når de skal besøge kunderne. Med erhvervsleasing kan virksomheden nemt udskifte bilen med en ny, når leasingperioden er slut. Når leasingperioden er slut, så skal virksomheden blot aflevere firmabilen tilbage til leasingselskabet, og virksomheden slipper dermed også for at bruge dyrebare timer på at sælge bilen til en tredje part. Det er vigtigt, at firmabilen bliver leveret tilbage i god stand, så virksomheden slipper for, at skulle betale for at udbedre fejl og mangler.

Denne artikel er lavet og betalt af hjemmesiden der linkes til i artiklen.