Dette påvirker prisen på din bilforsikring

Dette indhold er sponsoreret 

I Danmark er det nødvendigt, at du har en bilforsikring. Dette er lovpåkrævet af staten, og der er ikke en måde at komme udenom. Som regel består en bilforsikring af en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring. Den ene er til at beskytte din medtrafikanter, hvis du skulle komme i en ulykke, og den er anden er for at beskytte dig, din bil og dine ejendele, hvis der skulle ske en ulykke. Der er dog mange ting, som har indflydelse på, hvor meget du skal give for denne form for forsikring, og i denne artikel kan du finde de fire største punkter. Du kan også læse mere på https://heyforsikring.dk/bilforsikring, hvor du kan finde råd og vejledening til, hvordan du kan få den billigste bilforsikring muligt. 

Din alder og erfaring

Når du skal finde ud af, hvor meget du skal betale for din bilforsikring, så skal du starte med, hvor gammel du er, og hvor længe du har haft dit kørekort. Har du først lige fået tildelt dit kørekort af den motorsagkyndige, og har du endnu ikke ejet din egen bil endnu, så er du på det højeste pristrin muligt. Dette er, fordi du ikke har nok erfaring som bilist, og du er altså i en større risiko for, at du kommer i en lukke, mens du sidde rbag rattet. Derfor er det ikke billigt for dig at optage en bilforsikring, men det er nødvendigt, og derfor er der ikke andet at gøre end at betale denne del. Det er ulovligt for dig at skrive dig op til en bilforsikring i andres navne, som har mere erfaring end dig, og derfor bør du altid selv sørge for at skrive dit eget navn på, når du skal optage en bilforsikring. Med tiden vil din forsikring blive billigere for dig, som du får mere erfaring på evjene. 

Har du været i en ulykke før? 

En anden ting, som har stor indflydelse på, om du kommer til at betale mere eller mindre for din bilforsikring er, om du har været i en ulykke før, hvor du sad bag rattet. Er dette tilfældet, så vil du uundgåeligt komme til at skulle betale mere for din bilforsikring, og dette gælder for de fleste forsikringsselskaber. Det er svært at komme udenom, og der er som regel officielle papirer, som viser, hvornår du har været i en ulykke bag rattet. Dog er det også således, at jo længere tid der går, hvor du ikke har været i en ulykke, des bedre bliver prisen for dig. Det er derfor en god ide, at du kommer så lidt galt afsted som muligt, hvis du gerne vil spare penge på din bilforsikring. Så gør du det bedste for dine medtrafikanter, mens du samtidig får en bedre og billigere bilforsikring. 

Din selvrisiko

En tredje ting, som kommer til at have stor indflydelse på, hvor meget du kommer til at betale for din forsikring er, hvor meget du er villig til at betale for din selvrisiko. Dette er den sum, som du skal betale ud af egen lomme, hvis der sker noget med bilen eller med dig, mens du sidder i den. Dette kan være næsten ned til intet, men det kan også koste op til mange tusinde kroner, og derfor er det ikke ligegyldigt, hvor højt du sætter din selvrisiko. Har du en økonomi, hvor der ikke altid er råd til at kunne betale høje pludselige udgifter, dette er for eksempel, hvis du er studerende, så er det en god ide, at du har en meget lav selvrisiko. Dette betyder dog som oftest, at du også skal betale en højere månedlig ydelse for din bilforsikring. Har du dog en økonomi, som bedre kan håndtere høje pludselige udgifter, så er det en god ide, at du tager en bilforsikring med en lav månedlig ydelse, så du ikke kommer til at skulle betale den samme høje pris hver måned for din bilforsikring.  

Prisen på din bil

Til slut kommer prisen på din bilforsikring også an på, hvor meget din bil er værd. Har du en meget dyr bil stående i din garage, så kommer det til at koste mere for dig at forsikre den, da det automatisk kommer til at koste mere at erstatte den, hvis du kommer galt afsted i den. Derfor er det en god ide, at du kigger på, hvor meget du skal betale for at få din bil forsikret, inden du køber den, så det ikke kommer som en dårlig overraskelse, når du skal tegne en forsikring til din bil. Har du en billigere bil, eller har du købt en gammel bil brugt, så er det ikke altid nødvendigt at købe en kaskoforsikring med, når du skal forsikre din bil, og dette gør også din bilforsikring billigere. På denne måde kan du altså justere, hvor meget du gerne vil give i din bilforsikring hver måned, og hvad der kan betale sig for dig at få forsikret.