Dette bliver tjekket ifm. et bilsyn

Sponsoreret indlæg

De fleste ved, at det er lovpligtigt at syne sin bil, når man modtager en synsindkaldelse. Det er næppe noget, man ser frem til at få, men det er ikke til at undgå. Heldigvis sørger de fleste for at sende bilen til syn, når de modtager en indkaldelse.

Selvom syn af bil faktisk er en stor del af det at eje eller lease en bil, er det ikke alle, der ved, hvad det dækker over. Når en bil bliver synet, er det nemlig flere forskellige ting, der bliver kigget på.

Hvad tjekker man under et bilsyn?

Man kan ikke stå for at syne sin bil selv. Det er derimod et krav, at det bliver udført hos en godkendt synshal af en uddannet synsmand. Her vil din bil blive gennemgået fra ende til anden med det formål at sikre, at den lever op til de gældende sikkerhedsstandarder.

For at kunne konkludere, at bilen er forsvarlig at have på de danske veje, bliver der udført en række tests. Dermed bliver bilens mekaniske og tekniske tilstand kontrolleret. I denne forbindelse er det blandt andet nedenstående, der vil blive set nærmere på:

  • Dæk og hjul
  • Bremser og bremsevæske
  • Undervogn og støddæmpere
  • Lys og reflekser
  • Sikkerhedsudstyr, herunder sikkerhedsseler og airbags
  • Udstødning og udstødningsgasser

Hvad sker der, hvis bilen bliver afvist?

Hvis det viser sig, at der er noget galt med bilen, kan den blive afvist. Sker det, vil du få en liste over de problemer, der skal løses. Først når de er blevet løst, vil du kunne få godkendt den.

Her er det også værd at nævne, at en synsundersøgelse ikke dækker alle aspekter af din bil. Du skal derfor ikke betragte det som et service eller en garanti for, at bilen er i perfekt stand.

Når en bil er synet, betyder det blot, at den lever op til de gældende minimumsstandarder for sikkerhed og teknisk tilstand.

Hvornår skal min bil synes?

Dette kan der ikke gives et konkret svar på, da det afhænger af, hvornår bilen blev registreret første gang. Heldigvis er det ikke noget, du selv skal holde styr på. Når det er tid til et syn, får du nemlig helt automatisk en indkaldelse.

Den første indkaldelse lander i din indbakke, når din bil er fire år gammel. Herefter vil det være et krav at syne bilen hvert andet år. Er bilen mere end otte år gammel, skal den gennemgå et periodisk syn hvert år.