5 råd til at få cyklen med på bilferien

Det er ikke sikkert, du forbinder ferie med cykelture, men for mange vil en smule fysisk aktivitet på ferien kun skabe glæde. I hverdagen har man måske ikke så meget tid til motion, og så er ferien en oplagt mulighed til at få cyklet lidt.
Det kan også være, at cyklen allerede er din bedste ven. Så skal den selvfølgelig også med på ferien!

Her i artiklen får du 5 gode råd til at have cyklen med på bilferien.

Sørg for at din cykel er lovlig og klar

Det er drønirriterende, hvis du skal bruge din første dag i ferien på at finde en cykelhandler eller en cykelsmed, fordi du har fundet ud af, at kæden er hoppet af, eller der mangler monterede reflekser.
Og det er også ret surt at få ødelagt ferien af en bøde, fordi du kører på en ulovlig cykel.
Derfor må det første og vigtigste råd, inden du tager cyklen med på bilferie, være, at du skal sørge for, at cyklen er klar og lovlig.
Udover lygterne skal der minimum være dette på en cykel:

  • Håndbremse til forhjulet
  • Minimum én gul refleks på hvert hjul
  • Reflekser på pedalerne
  • For- og bagbremser, der virker
  • En hvid refleks foran og en rød bagpå
  • Ringeklokke

Mangler du evt. Udstyr, kan du finde det mange steder på nettet – bl.a. på Cykkelpris.dk.

Vælg den rigtige cykelholder

Alt efter om det er hele familiens cykler, der skal med, eller kun din, så er der forskellige muligheder for at transportere dem. Nogle vælger at bruge en trailer, men de fleste monterer blot cyklen eller cyklerne på bilen.
Der er typisk tre muligheder her; en til montering på taget, en til trækkrogen eller en til bagklappen af bilen.
Uanset hvilken du vælger, vil kørslen blive en smule påvirket. Dog er denne påvirkning oftest mindst når cyklerne er monteret på trækkrogen.

Undersøg muligheden for cykelparkering på din destination

En cykel fylder jo ikke ret meget, men hvis der nu er mange andre, der har cykler med, eller I har valgt et hotel, der slet ikke er vant til at have gæster med cykler, så er det rart lige at være på forkant med hvor og hvordan I kan parkere jeres cykler.

Tjek, at du har de rigtige forsikringer

Alt efter hvilket land, du rejser til, er der større eller mindre risiko for cykeltyverier, og her bør du nok lige tjekke op på hvor og hvordan din forsikring dækker, når du tager din cykel med på ferie. Tjek også, at du er dækket i tilfælde af styrt eller andre uheld på cykel.

Hav reservedele med
Det er surt at have taget sin cykel med på ferie, men så ikke at kunne bruge den, fordi den punkterer, bremsekablet springer, batterierne i lygterne er døde eller noget helt fjerde.
Hav derfor de reservedele med som du ved, du selv kan skifte, så skal du ikke bruge tid på at finde en lokal cykelmekaniker.