Denne artikel er lavet i samarbejde med elektriskskateboard.dk, som rådgiver danskerne om elektrisk skateboard.

5 gode grunde til du skal købe en elbil

Elbil er for alvor begyndt at melde deres ankomst, og flere af de store mærker satser nu stort på elbiler i deres sortiment, og det er ikke blot elbiler fra Tesla, man ser køre rundt på vejene.

Elbiler er kommet for at blive, og de vil faktisk udfase de biler med fossile brændstof motorer på længere sigt i Danmark. (Kilde: TV2).

Selvfølgelig er elbiler mere miljørigtige end fossile motor, men der findes også en række andre fordele ved elbiler, som du ikke får med en bil med en fossil motor.

I dette indlæg vil vi nævne fire fordele, som du får ved at skifte din bil med fossil motor ud til en med elmotorer.

Mindre vedligeholdelse og ingen service

En bil med elmotorer har ikke de samme udgifter til service, da den ikke skal have skiftet olie, tandrem, vandpump, osv.

Det betyder med andre ord, at en elbil er væsentlige billigere i service end en bil med en fossil motor.

Derudover er en elmotor også meget simpel, og den indeholder ikke ret mange dele, som kan blive slidt, ligesom vi kender fra den fossile motor.

Det betyder altså også, at elbilen er væsentlig billigere i vedligeholdelse end en bil med en fossil motor.

Spar mange penge på brændstof

Hvis du bruger din bil meget, så kan det hurtigt blive dyrt i brændstof, og netop dette kan få mange til at skifte til en elbil.

Med en elbil vil du kunne spare mange penge på brændstof, da den er meget billigere at køre i end en bil med en fossil motor.

Nogle vil opleve at de spare over 50% på deres brændstof ved, at skifte til en ren elbil.

Bliv mere miljøvenlig

En bil med fossil motor udleder meget co2, som er skadeligt for miljøet.

En elbil i sig selv udleder ingen co2 og er derfor ikke skadeligt for miljøet, hvilket også er derfor mange lande udfaser den fossile motorer i fremtiden.

For at elbilen er 100% co2 neutral, kræver det selvfølgelig at strømmen der bruges til at oplade elbilen kommer fra vindmøller, solceller eller noget helt tredje, der er co2 neutralt.

Betal mindre afgift ved at købe en elbil

Hvis du vælger at købe en elbil, så skal du betale en mindre registreringsafgift end, hvis du købte en bil med en fossil motor.

Du får altså langt mere bil for penge ved, at vælge en elbil, hvor der skal betale mindre i registreringsafgift.