4 Gode grunde til hvorfor du skal købe en elbil

Elbil er de seneste fem år blevet utrolige populære, og flere vælger en elbil fremfor en bil med forbrændingsmotor.

Desværre er der stadig et overtal er biler med forbrændingsmotorer i Danmark, men heldigvis er elbiler i udvikling og med Danmarks klimaplan om at udfase biler med forbrændingsmotor, så skal denne udvikling nok forsætte.

Regering har også lavet tiltag i form af reducerede registreringsafgift på elbiler, der har til formål at fremme udviklingen af elbiler på de danske veje.

Men der findes et hav af andre gode grunde til, at vælge en elbil fremfor en bil med forbrændingsmotor.

I dette indlæg vil vi komme med fire grunde til, hvorfor vi mener eldrevne køretøjer er de bedste, og du bør købe dem.

1. Billige i drift

Elbiler er langt billigere i drift end en traditionel bil med forbrændingsmotor, og hvis du skifter fra en bil med forbrændingsmotor til en bil med elmotor, så vil du hurtigt opleve en besparelse på brændstof, service, mv.

Kørsel i en elbil er langt billigere, og 4-500 km/t koster cirka 20-40 kr. hvor en tankfuld brændstof koster cirka 3-500 kr.

Derudover er elmotor langt mere simpel i opbygningen end en forbrændingsmotor, hvilke betyder der er færre ting der kan gå i stykker på en elmotor, hvilke også betyder, at der er færre reparationsomkostninger på en elbil.

En elmotor skal hellere ikke til serviceeftersyn, ligesom vi kender fra biler med forbrændingsmotor, hvilke også giver en stor besparing i budgettet.

2. Mindre CO2-udledning

En elbil påvirker ikke direkte CO2-udledningen, og er derfor en miljørigtig løsning.

Når vi skriver direkte, så er det fordi, at det strøm der bliver brugt til at opladet elbilen med, kan komme fra et produktionsanlæg der bruger kul, som udleder CO2 ud i atmosfæren.

Men hvis du får din strøm fra vindmøller og andre miljørigtige løsninger, så er elbilen 100% CO2 neutral.

I Danmark står transport for en tredjedel af alt CO2-udledning, hvilke Danmark også har gjort til klimamål at få forbedret markant, og i 2050 skal Danmark være uafhængig af fossile brændsler.

Så går du op i klimaet, så bør du altså investere i en elbil, og udskifte dit elselskab med et der for strøm fra vindmøller og andre miljørigtige løsninger.

3. Lynhurtige og lydløse

På trods af at elbiler er miljøvenlige og billige at køre i, så er de generelt lynhurtige, og har en acceleration, du ikke kan få ved en bil med en forbrændingsmotor.

Langt de fleste elbiler har over 150 hk, og nogle elbiler ligesom Tesla’s topmodeller har helt op til 700 hk.

En elmotor er lydløs, og det eneste støj du kommer til, at hører under din kørsel er måske lidt hjulstøj.